Post it wall


Medans jag rensade lite på mitt rum igår så hade Magda lite kul. Fick en stor del av väggen pyntad med post it lappar med fina meddelanden.



Snart bär det av till IKEA och för lite shopping. Enligt magdas lista som hon gjorde till mig igår så ska det bli en spegel, väckarklocka, godis, peppakakor, runda förvaringslådor och små lådor.


working in progress

Här kommer lite uppdateringar om klänningen jag nästan är klar med nu. Satt hela dagen i tisdags och sydde sen fortsatte det natten och fortsatte morgonen dagen efter och vid 15 när jag slutade var det direkt till sängen. utan sömn sen tisdag morgonen var jag helt slut. Vaknade idag kl 06.00 och back in business..=)



Här ser ni klänningen i profil. jag är inte klar med kjolen än. Det ska på med fler lager av rosa men tyget tog slut så väntar på att åka och köpa mera på tisdag.



Bakifrån, men släpet är inte tillfixat. Hade inte så stor plats att bre ut min klänning.



Närbild på den fina rosetten som ska bli klädd i tyll.



När man sitter uppe under nätterna måste man ju få ha lite kul med så man ser "progress" i syendet. Jag och Angela hade en liten fitting för oss själva..haha Magda ser inte så road ut som jag och Angela gjorde.



På tisdag e det dax för fitting med modell, så den ska bli helt klar tills dess. Måste göra om hela konstrukturen med tanke på att jag klipt och lekt lite för mycket med den. Så det ska jag göra i helgen, även sy klart korsetten och rosetten ska bli klar. Det är det jag ska syssla ed i helgen om ni undrar.


Dagens shopping

Idag efter skolan gick jag ner till stan för att leta en spegel eftersom den jag hade är sönder. ramlat i backen två gånger och det har inte varit mitt fel. Så jag var på jakt efter en ny spegel men kom inte hem med någon utan kom hem med en hängselkjol och ett skärp.
Ska åka till IKEA på lördag med Magda så spegels får bli så istället.



Hängselkjol från Oviese.



Brunt midjeskärp från H&M.


Nya tyger till min kollektion

I torsdags åkte jag till Gory, ett stort tyg magazin. Köpte lite mer tyll till min kollektion.
   Jag hittade inte riktigt den rosa jag letade efter men jag tror denna rosa blir bra när jag syr på den på den vita tyllen.


Tripp till tygaffären

Imorgon bär det av till tygaffären igen. Mitt tyg som jag köpte för 2 veckor sedan är redan borta. Men denna gång blir det rosa tyll som står på inköpslistan.

Tog bilder från den nya klänningen som jag syr men jag har dom inte här på datan utan kommer få dom imorgon.

Min skohylla

MIN SKOHYLLA



Detta är min nya skohylla som jag ordnade nyss. Det är dock inte alla skor som jag har här men innom kort blir den klar.


Dagens outfit

Tänkte börja köra dagens outfit dom dagarna jag hinner:



Mössa nyinköp på hm
stor krage även den nyinköpt från hm
Skin jacka ed hardy
T-shirt från hm
Jeans shorts egen design
Stövlar
Solglasögon från accessori


Min nya kollektion, klänning nr 2

Här kommer en snabb uppdatering av mina klänningar. Har börjat på min andra klänning medanns jag väntar på min rosa tyll.



Klänning nr:2



Sånna hära lappar är man tvungen att sätta upp på kläderna man lämnar på skolan. finns några klåfingriga som är nyfikna.


Egen design av ny sko.

igår gjorde jag klart min prototyp i sko design. Blev nöjd med den. Ser ut som jag har ritat. Det var inte det lättaste att sätta nytt tyg och bygga om en sko totalt. men det gick och jag är nöjd med resultatet.

Vad tycker ni om denna design på skon?

 
Orgilan skon               Min design

 
Färdig, sidan av skon

 Framifrån.


Höst shopping

Igår och idag bar det av till H&M. Två dagar i rad är inte bra för min plånbok med tanke på att jag är en fattig student nu med modevisningen som jag jobbar på.



Dessa söta högklackade var på rea, 19 euro. Som taget!!



En stor krage som är som en halsduk, en vit mössa, en rosa hatt och två rosetter som decoration till hatten.



Denna rosa mössa blev det också och sen blusen som jag har på mig. även fast den knappt syns.


Brudklänning nr:1

Har denna helg suttit och klippt och sytt. Det tar väldigt lång tid med tanke på hur många lager tyll jag har på klänningen. Bilden nedan är endast halva kjolen och jag har redan använt 60meter till den. Sen ska det vara 60 meter till med rosa tyll över varje lager. Totalt är det nio längder på lager med 4-5 på varje lager. På denna bild är inte konstruktionen med eftersom jag lämnade den på skolan förra veckan. Så med den under kommer det vara mer volym. Kommer ta nya bilder imorgon när jag har alla delar till den.



Bilden nedanför e när jag lekt lite med den rosa tyllen. Vet ännu inte om jag kommer använda just den eftersom den är ganska mjuk och med tanke på att jag vill ha volym så e jag rädd att den kommer tynga ner. Men det är ialla fall den rosa färgen.




Brudklänning nr:2 är på G..=) Klippt ut mesta dels av delarna till kjolen. Ska sy  ihop den imorgon när jag är i skolan.

Jag hoppas ni kommer tycka det är kul att följa vägen till modevisningen. Lämna gärna komentarer om vad ni tycker.


Min nya kollektion är på g

Har börjat sy och designa min kollektion till modevisningen i april. Bilder kommer komma i helgen på prototypen så ni ser framstegen till färdig produkt. Jag kommer uppdatera så mycket som jag kan eftersom jag vet ni vill se och veta hur det går. Men för tillfället har jag inte haft tid att uppdatera så ycket men som sagt ska försöka göra några inlägg varje vecka med framstegen och livet i Florens. 


RSS 2.0