Crinolina och boning.

Har suttit nu i nästan 5 timmar med att göra denna kjol. Den är inte klar än. Sakna boning i cirklar runt om men det gör jag imorgon. Efter 16 timmars syende får det räka för ikväll. Fortsätter imorgon.

Testat att färga stängningen

Ikväll prövade jag att färga stängningen på kjolarna till rosa så den smälter in bättre. Och resultatet blev perfekt. Ska iväg till veckan oh köpa mer så jag kan sy fast på kjolarna.

Korsett nr.4 - utan spets

Har suttit och sytt klart den 4:e korsetten. Saknas bara spetsen nu. Vilket ni kanske inte ser på denna bild så är det spets över ena axeln. Mer bilder kommer under veckan på allt jag sytt denna helg. På onsdag ska jag ha fitting på dom två sista klänningarna.

 


Underkjol till klänning nr.3

Har sytt halva konstruktionen för att se om formen passar och håller. Håll tummarna på onsdag att det gör det så jag kan sy den andra halvan.

Barn modell för min barn klänning

Idag kom denna söta tjejen hem till mig för att pröva miin klänning. Den passade perfekt och hon var s söt i den. Senare ikväll eller imorgon ska jag väg och köpa strumpbyxor och ballerina skor. ven en tiara till denna tjej. Om 3 veckor ska jag pröva klänningen igen då den kommer vara klar.

Sonia Rykiel pour H&M

Denna söta klänning med svarovski kristaller prövade jag på H&M i veckan. Den fick tyvvär inte följa med hem. Men söt är den.

Barnklänning till modevisningen

Ikväll har jag sytt korsetten till barnklänningen. Har äntligen hittat ett barn till modevisningen. Imorgon kommer hon och ska pröva klänningen så jag kan sy klart den så den passar henne. Bilder på det kommer imorgon.
Jag har bara nålat fast spetsen så miin lärare kan se bilderna på klänningen på tisdag. Så han ser helheten av klänningen.

Korsett nr.4

Idag har jag sytt korsett nr.4. Sydde fast borders och stoppade i boningen och sen sydde jag fast gros grain. Suttit och sytt fast rosa tullen på den andra korsetten som jag sen ska sy ihop med denna. Men första måste jag sy fast dom svarta borderserna och spetsen runt ena axeln för att sen sy på spetsen på korsetten. Mer bilder kommer imorgon.

Fitting på klänning nr.1

Här står jag med mina två lärare och funderar hur vi ska göra med kjolen. Vi prövade med dom två underkjolarna jag har till denna klänning och bestämde att det första är den bästa. För alla andra klännngar är stora och om denna är mindre skulle den inte passa in lika bra. Ska även göra gathering på kjolen för att få volym.
Favorit modellen Margherita.

Dagens outfit 24/2-10

Linne - Gina Triot
Midjehög kjol - NY Inköpt!
Ballerina
Diadem - Glitter
Prickiga strumpbyxor - H&M

Crazy Monday at Tiffany

 

Igår blev det en helt spontan utgång. Meningen var att vi skulle spela bowling men när jag ringde stället hade dom det inte. Så vi bestämde oss för att spela biljard där istället. Väl framme så är det stängt och vi fortsätter mot fish pub och shottar istället. Dricka champange gratis är inte helt fel heller. Sen gick vi vidare till Yab. Sista kvällen då Hanns var på besök så 3 svenskar visar hur livet i florens är.


Shopping a la H&M

Lipgloss  visst e den söt..

Detta linne som är perfekt på sommaren här i florens när det blir så varmt. Köpt på Tezenis

Denna söta midje kjol har jag tittat länge på och idag blev den min

 

 


Ser ni spöket?

Igår kväll gick jag över till Angie för att ta några nya filmer. Vi hade ven lite kul med hennes data. Fick till en bra bild på mig så jag ser ut som ett spöka, eller vad tycker ni?

 

Kandee linne...

Konstruktion till underkjol nr 1.

Denna underkjol är till klänning 1. Sydde en ny och gjorde den lite mindre så jag får samma effekt som den stora klänningen.
Sen har jag sytt halva krinolinan till klänning 3. Kan inte sy någe mer på den förrn vi vet om formen passar och konstruktionen. Kanske måste göra en till ny för att få den form jag vill ha.

Vad gör man när det regnar?

Vad gör man när det spöregnar?

 


Egen designade jeans

Äntligen ska dessa jeans som jag sytt komma till sin ägare. Special sydda enbard för David. Ska snart in till till stan och möta upp Sascha och David för en kaffe och överlämna glatt desa byxor till han. Hoppas han bli nöjd.

Uppdateringar kommer

Är lite deppig dessa dagar. Min data krachade i tisdags så jag sitter med min rosa älsklng istället. Så jag har inte haft energi att blogga dessa dagar. Skrev till hp om hjälp igår så förhoppningsvis får jag hjälp med det idag. Måste komma åt mina arbeten, speciellt uppsatsen som ska va klar om exakt en månad. Har ingen lust att börja om från början när man är halv vägs in.
Nu ska jag iväg till skolan..hörs ikväl när jag slutar...Ciao a dopo!!!!

Fitting nr.8

Idag hade jag fitting på en klänning ni inte fått sett tidigare. denna är den sista i min kollektion. korsetten är inte den som är till denna dock. Ska göra om underkjolen till mindre så det blir mer "vågor" på kjolen. Men annars är jag hel nöjd med resultatet.









Ballerina shopping


Idag var ag och köpte sista tyllen som jag behöver. Kom lite mer saker med mig hem. Två par ballerina skor och lite underkläder. Men det är sånt som är nödvändigt..hihi eller?




Ny vecka, nya tag

En ny vecka har börjat och det startar vi med nya starka tag. Mycket att göra denna vecka. Idag efter skolan ska jag gå till Bacci och köpa mer vit tyll så jag kan sy klart den 1:a klänningen till fittingen på onsdag. Sen ska jag fixa crinolina kjolen till den 3:e klänningen men det gör jag i skolan. Sen korsetten till klänning 3. Börja på korsetten till klänning 1. Arbeta på uppsatsen som ska va klar om en månad och jag har halva kvar men det är inga problem. Få lite feedback på onsdag av min handledare.
   Senare i veckan kommer 2 vänner på besök, fd arbetskamrater från Castiglione della pescaia-Riva del sole. Ska bli kul att träffa dom igen efter ett långt uppehåll.
Sen är det ca: 1000 saker till som jag ska göra klart denna vecka men det är inga problem. 7 dagar = 168 timmar = 10080 minuter.

Ha en trevlig dag allihopa....

Sneak peak på sista klänningen



Här kommer den sista klänningen i min kollektion. Ni har inte sett den innan. Till veckan får ni se det klar. Så håll ut. Resultatet kommer bli bra.


Alla hjärtans dag



Idag är det alla hjärtans dag som alla vet. Jag har ordnat en överraskning till min älskling. Det borde vara hos han vid denna tid om allt gick som planerat. Själv fick jag världens finaste kort. Hade önskat att jag kunde fira med min pojkvän men är lite svårt med tanke på att vi bor i två olika länder. Men det kommer flera som vi kan fira tillsammans.

 

KÄRLEK


Klänning nr 1



Har klippt ut alla delar till klänning nr.1. Förutom dom översta 4 lagrerna då den vita tyllen tog slut. Så på måndag blir det att gå till Bacci och köpa mer vit tyll. Slår nog till på 25meter så jag har om det skulle behövas till dom andra klänningarna men jag tvivlar på det.

Så ska sy ihop dom lager som jag kan resten får vänta tills på måndag.


Modell för Angelina Jolie


Även fast jag syr min egna kollektion måste jag jobba extra hårt. Är Angies egna modell..=)Haha. Och självklart ställer jag upp för henna och posar extra fint med. Visst är Angela´s kollektion snygg!!










Workshop

          

Som sagt att sy till modevisningen 24/7 är inte alltid lätt. Med lite humor och prövning själv av olika saker skadar ju aldrig. Måste ju kolla på att allt passar och blir bra i slutändan. 9 veckor kvar..=)


Middag för Eva whatever förra helgen

     

Förra helgen fyllde Eva år. Lagade middag och bjöd in några vänner. Super god mat, kyckling, pasta, cheescake, brownies, thai mat m.m.
Våran Eva från Check, whatever...


Alexander McQueen -Modekungen är död.

Stor sorg för oss inom modebranchen. Alexander McQueen avled idag.

McQueen slog igenom som designer på 1990-talet och har vunnit utmärkelsen för årets brittiska designer vid fyra tillfällen, senast 2003.
Han var flera kändisars favoritdesigner och har bland annat skapat kostymer åt prins Charles.
Alexander McQueen skulle deltagit i London Fashion Week som börjar om några dagar, och hans nya kollektion skulle presenteras på modeveckan i Paris som inleds den 9 mars.







Klänning nr.3



Idag ska jag börja på denna klänning. Ska göra om konstruktionen under så det hålls uppe mer. Nu hänger den på sidorna men dom ska stå rakt ut. Så det ska jag jobba på idg..Bilder kommer senare idag.


Fitting nr.7 och sista för denna klänning.


Idag var det sista gången för ett tag som jag gör en fitting på denna klänning. Dax att fortsätta på klänning nr.4












Fitting nr.6

Idag prövade jag klänningen på charlotte. on är lite större än vad dom andra modellerna är så kjolen gick inte att stänga. men jag har unnit med att brodera ganska mycket mera nu. Snart så är halva korsetten prydd av små pärlor. Till veckan kommer min tiara som jag ska ha till modellerna. Så nästa vecka kommer ni kunna se det slutgiltiga outfiten för hoppningsvis och jag kan börja fortsätta på den andra klänningen.



Dagens outfit 9/2-10


Tröja - JC
Leggings - BikBok
Ballerina - Castiglione della pescaia.


Broderi på spetsen


Det som ni ser är broderat är det jag gjorde på skolan idag. 5 timmar tog det och kan bara tänka mig ur länge det kommer ta att brodera hela korsetten..Många timmar kommer det ta. Men som sagt snyggt kommer det bli oc en väldigt snygg effekt på modevisningen i april.




Varit slö att uppdatera

De senaste dagarna har jag varit lite slö med att uppdatera bloggen men har haft så mycket med kollektionen. 
Idag måndag oh ny vecka. Suttit i 5 timmar och broderat den första korsetten idag. Och det ser inte ut som om jag har suttit så länge att brodera men det tar tid. Kommer få sitta många tmmar till med denna korsett. Glömde kameran hemma så bild komer när jag slutat lektionen.

Stängning på kjolen

Nu i helgen har jag suttit och fixat till kjolen, lagt på 4 lager så den blir 10cm längre. Sen fixat upptill så jag kan sy fast stängningen som jag håller på med nu. Så snart e den första klänningen klar. Äntligen 1 av 5 klar!





Kjolen är så stor så jag ar fått satt fast siden band så den inte tar upp hela golv ytan på mitt rum.


Vår nyheter från H&M



Dessa vårnyeter skulle gärna få komma till min garderob. kavajen har jag redan men den vita klänningen och den blommiga kjolen skulle jag vilja gå runt i vår med.


Kvällen outfit



Body - Bik Bok
Spets Kjol - Ny Inköpt!
Rosa pumps - DNA


Korsett nr.1

Framifrån



  Sidorna   

Bakifrån


Det som saknas nu är stängningen och avslutningen ned till.


Fitting nr.5


Igår hade jag fitting nr.5. Det so är kvar att göra på denna klänning nu är att lägga till några lager på kjolen så den blir 10cm längre, med tanke på att vissa modeller till modevisningen är lite längre. Sen stänga kjolen. under kjolen har jag redan sytt fast stängning. Och till sist broderingen på spetsen.


Spetsen är fast nålad, men man ser nu hur klänning börjar bli klar.








Mycket att fixa till på klänningen. Några lager till så e den perfekt.










Spets och broderi på plats



Nu sitter äntligen spetsen fast i korsetten. Fick till det till slut. Mer bilder kommer senare. har även hunnit brodera en blomma för att se hur det kommer se ut.


Dagens outfit 4/2-10



Linne - Gina Tricot
Kofta - Ny Inköpt! Köpte den igår på Tezenis.
Strumpbyxor - Tezenis
Hello Kitty Ballerina - Köpta i Castligliode della Pescaia.


Sytillbehörs shopping på Ingromarket


Idag tog jag och Angie oss iväg till Ingromarket och handla det sista till kollektionen.


Spol låda. Så slipper jag rulla av tråden och kan sortera dom fint.



1 kilo små pärlor till broderi som jag ska sy på korsetterna.


Låda till pärlorna, en fingerbord, broderi nålar x10 och en sax till spetsen.


Vit sytråd, långa nålar och en avmarkerings rullare

Nålsdyna, gros grain till korsetterna och sen en rulle vit border till krinolina kjolarna


Det blev även lite klädshopping när vi gick hem sen. Kommer imorgon.


Dagens outfit 3/2-10


Linne - JC
Kofta - H&M
Leggings - Bikbok
Hello Kitty Converse


Lady Gaga´s outfit på Grammy Awards



Lady Gaga bär en kreation av Armani Privé på Grammy Awards.

HISS eller DISS?


Gillar klänningen men vad har hänt med håret?


Lanvin Pre-fall 2010

Kan vi införa någon dröm dagtid? "Det var den fråga Alber Elbaz poserade för sig när han började designa pre-fall, och att döma av dagens informella runway show, är svaret självklart. Ja, det var några enkla ser-tre -piece grå flanell kostym och en svart denim dike bäras över ett tvättat läder last väst och kjol, men för det mesta, tog Elbaz sin inspiration från "Leopard damen." En riktig fransyska som designer och hans medarbetare ofta syns i Paris Hon är av allt att döma aldrig utan en leopard päls även på högsommaren. Hennes mer-är-mer estetisk informerade samlingens blanda och matcha Animal Prints, det patchworked och collaged pälsar, och Bijou-Bedazzled toppar och kjolar , som alla accessorized med massor av halsband, Lacy strumpor och foulards. som fantasier går, det är en förförisk, men är det en fara att det inte kommer att spela i verkligheten? Inte riktigt alla "en Lanvin flicka behöver göra är att skala bort lager tills hon finner en post att hennes garderob inte är komplett utan.




           

     


Dagens outfit 2/2-10


T-shirt - Monki
Kofta - H&M
Jeans - H&M
Halsduk - H&M
Tygskor - H&M

Som ni märker är jag ett stort fan av H&M:s kläder..=)


Dagens oufit 1/2-10


Linne - Avanna
Kofta - H&M
Jeans - Ny Inköpta!


RSS 2.0