Road trip i Toscana

Idag på eftermiddagen kom vi hem från våran road trip genom Toscana. Vi har sett så underbara städer och även badat i havet. Hade perfekt väder, det kom lite regn i tisdags men igår och idag har det  varit varmt runt 28grader. Brun har man blivit med, fast älsklingen är mest röd fortfarande. 
Träddade även några gamla arbetskollegor i castiglione della pescaia. Har ine varit där på 2 år sen jag jobbade där.
Jag kommer skriva mer sen  helgen även fler bilder kommer komma. Måste massa på at umgås innan min älskling åker tilbaka hem till Sverige på lördag.

Fashion show den 22/4-2010

Känns som jag legat i koma dessa dagar efter modevisningen. Här kommer 2 bilder men fler kommer sen när jag fått dom.
Annars dessa dagar har jag mest tagit det lugnt.
Igår vart det lite kultur, gratis inträde på alla museum. Så jag och Älsklingen gick först till Boboli trädgården och sen in till Palazzo pitti
Sen igår kväll blev det utgång med nära och kära att fira att vi äntligen kan gå ut utan att vara stressad. Stannade inte så länge men var ändån helt ok.
Det kommer komma massor av bilder senare.
Planer till veckan blir att hyra bil och resa runt lite här i Italien med Älsklingen. Vi håller på at kolla upp vart det ska bli och hur länge.
Imorgon är det dax att gå till skolan efter en veckas ledigt.

FASHION SHOW

Idag är det den stora dagen i mitt liv. Det är dag det smäller och dörrarna öppnas. Jag har nämligen min första modevisning..Hinner iinte skrva så mycket nu för jag måste iväg till Saschall och ha genrep med kläderna. Men till alla där ute. Håll tummarna så mycket som det går ikväll kl 19.30.
Jag har inte kunnat sova i natt, varit så rädd att jag inte skulle vakna i tid för att hinna packa dom sista grejerna, rädd och nervös hur det ska gå ikväll. Kommer korsetterna passa. Det får jag se nu på förmiddagen. Sen ska jag sy fast spetsen  pausen. Annars vet jag iinte vad jag ska ha uptill. Men det löser sig.
Håll tummarna nu oh önska mig lycka till!

Tur i otur

Alldeles nyss landade min älskling i Pisa och ska snart iväg och möta upp han på tågstationen här i Florens. Kan man verkligen ha en sån här tur i oturen. Fick besked igår av min familj att deras flyg var inställt och 2 dagar innan att mina vänners flyg var inställt även min älsklings flyg. men han är då för underbar och bokade en ny biljett och hoppades att flyget skulle gå dagen efter och det gjorde det.
Jag är så glad just nu att jag hoppar av glädje

Fittingen i söndags

Här kommer några bilder från fittingen i söndags. är rätt nöjd med modellerna jag fick. har gjort ändringarna och sytt fast stängningarna. Imorgon ska jag till Saschall och kolla om korseterna passar.

????

Dom senaste dagarna har inte varit så bra. kan inte ens vara glad för at jag har min modevisning på torsdag. Den dagen jag längtat efter i 3 år. Känns som den inte har någon stor betydelse just nu.
ni får ursäkta för att jag inte uppdaterat bloggen på några dagar men har och är rätt nere dessa dagar.
Sono senza parole.

Imorgon kl 9 ska jag befinna mig på skolan för att ha fitting på modellerna jag kommer använda till modevisningen. återkommer imorgon med mer.

Guld boxar

Idag kom tjejen med smyckena. Fick vänta på henne ett bra ag men till slut kom hon. Fick dessa 2 fina kartonger med mina smycken. Innehållet får ni se senare ikväll.

Orolig

var nyss in på aftonbladets hemsida och koll vad som pågår i sverige. Alla flyg inställda. Önskar verkligen att det avtar tills på tisdag. Orkar inte med fler problem sista veckan innan modevisningen. Så håll tummarna allihopa at allt går till baka till normalt så flygen börjar gå snart igen. För på tisdag kommer 2 av mina kompisar och pojkvännen ner hit till florens och sen på onsdag kommer familjen.

Tidsfördriv?

Som jag har all tiden i världen har jag börjat med min korsett till modevisningen. Tänkte overlocka imorgon på skolan så jag kan sy ihop den i helgen. Kommer likna korsetten till klänning nr.5. Älskade formen på den men ska bi några ändringar.
Annars som händer i mitt liv. Var nyss till Gusta Pizza men matlusten är inte den största dessa dagar. jag som kan äta en hel pizza fick inte ens i mig en halv. Har varit så i några veckor nu, börjar även må illa på morgonen. Hoppas det går över när jag kan ta det lugnt. Stress är inte bra för kroppen. Men en vecka kvar det orkar jag nog med. 
Nästa vecka anländer 6 underbara personer. Kommer bli en hel del vandring i stan, museum och boboli trädgården. Gratis hela nästa vecka. Min familj har tur med det. Samma sak för 2 år sedan när dom kom och hälsade på. Även ett kalas för mamma ska ordnas. Hon fyller år på lördag men bestämde att hon ville fira i Florens. Kanske ska baka en kaka

sista fittingen innan det drar igång på riktigt

Idag hade jag sista fittingen innan den riktiga fittingen börjar på söndag. Arm dekorationen blev jätte bra, ,ska bara ordna längden rätt så e det klart. Tog hema alla klänningar förutom en idag, hämtar den sista imorgon och även tiarorna som kommer imorgon. Så nyfiken.

ett år tillbaka

För ett år sedan gick jag i 4:e terminen och hade fullt upp med mina egna studier. men fick et erbjudande av mn lärare att hjälpa en kille i 6:e terminen. När jag kom dit var det inte mycket som var klar nför modevisningen. Jag hjälpte han nästan varje dag mellan mina lektioner och även några helger blev det. Det slutade med att jag sydde 4 av hans 6 klänningar. Jag förstår iinte personer som går en mode skola som inte har passionen att sy och göra det bästa sista året då allt hänger på modevisningen vi har sista terminen av 3 år. Sista veckan gav jag upp hoppet och fortsatte med mina egna kläder. Lärde mig en läxa då, aldrig mer ska jag hjälpa en talienare. dom är otacksamma för det man gör och dom har inte modet att ens säga tack för allt man gjort för dom. Vet inte ens om klänniingarna överlevt med tanke på at han visade upp dom på et discotek drekt efteråt, med modellerna som dansade i kläderna.

Kan man få nog av broderi?

Sitter just nu och broderar arm decorationen på sista korsetten. Men tanke på att det är en lös del så flyger tyget runt så jag var tvungen att tejpa fast det i skrivbordet. När jag började brodera på denna korsett var jag ess och det känndes som en evighet för varje pärla jag sydde fast. men nu sista dagarna har jag broderat mer än halva korsetten och det går snabbt. Så tills imorgon har jag iaf halva korsetten klar med en armdeoraton för att se om det ser bra ut eller om jag måste ändra något.
Som sagt endast 5 dagar kvar till fittingen på söndag och 9 dagar kvar ill modevsningen nästa torsdag. helt galet. Jag har alltid vetat att det e nära, men nu är det snart bara en vecka kvar. Nerverna börjar sätta sprätt och pirret i magen har börjat komma sakta men säkert. men jag har 6 underbara personer som kommer ner i början på nästa vecka som stöttar mig. Ni vet att det betyder mycke för mig denna modevisning och det betyder mycket att ni kommer ner. Kärlek till er.

Inget dåligt besked

Idag fick jag ett väldigt bra övveraskning från mamma. Min deklaration hade kommit och tack gode gud. Dom pengarna behöver jag. blev väldigt chockad av hur mycket jag skulle fått tillbaka. Största summan hittills..weeiii.
Nu tillbaka till broderi, saknas inte så mycket nu. vilket gör mig ännu gladare. 18 april är fittingen med modellerna så förhoppningsvis på tordag har jag allt klart och redo.
På torsdag får jag även tiarorna. Ska bli intressant att se hur dom blev till slut.

Sista klänningen på G

Igår kväll satt jag och sydde fast alla blommor jag gjorde i fredags. Som vanligt var det inte tillräckligt och tycket tog slut. Ska se vad jag kan få ut av alla rest bitar. Så jag inte behöver gå och köpa mer tyg. Senare under kvällen börjde jag broder sista korsetten. Gjorde konturerna på framsidan så ikväll ska jag fylla i dom.
Nu håller jag på att sy i sista stängningen i sista klänningen. Bilder kommer senare under dagen/kvällen.

barnklänningen nästan klar



Idag efter skolan har jag suttit och gjort alla blommor som ska sitta på kjolen. Tog sin llla tid at göra dom men nu är dom klara och kan börja sy dit dom imorgon. Sydde även fast stängningen på klänningen. Så snart har jag 4 av 5 klänningar helt klara. Det känns väldigt skönt. kan ta det lugnt med den sista med tanke på att jag har en vecka på mig.



































Sommar - Pumps

 

Nu är sommaren här och jag kan äntligen

 börja använda alla mina högklackade skor.

I just love summer.


Sommar outfit


Bella Oggi

Igår blev det en spontan tripp in till stan. Mestadels för at gå och kika vad som kommit in nytt på H&M. Hittade inget riktigt som jag ville ha. Så gick jag förbi Stellaz och hittade några fina nagelack och en mascara. Köpte 2 olika nyanser av rosa och en ljusgul.
Ni hittar nagellacken på Bella Oggi

Hello Kitty Converse

Har fått förfrågan om att lägga upp en bild på mina Hello Kitty Converse. Dom är sjukt sköna att vandra omkring i  på gatorna. Det var verkligen kärlek vid först ögonkastet. Köpte både Converse och ett par ballerina med Hello Kitty. Båda skorna köpte jag sommaren 2007 när jag jobade i Castiglione della Pescaia, Italien.

Wildflower x Kenza - Funny night

Wildflower x Kenza - Funny night
Hittade nyss dessa snygga skor på Jofama by Kenza. Tänk att vandra omkring i sommar med en enkel klänning som denna som jag hitade på asos och dessa snygga pumps.

Vårnyheter från H&M

Nu när våren, eller sommaren är här i florens och skulle behöva lite tunnare kläder.  Hittade en klänning i marinblått och ett par gulliga blommiga shorts.
Vad tycker ni om dessa två klädesplaggen?

Klänning nr. 3 Helt klar!

Idag på skolan sydde ja fast dom sista blommorna som saknades. Får se om jag kommer ha fitting på denna på onsdag. Det är helt klar nu, 3 klänningar av 5 är helt klara nu. Känns så skönt at alla börjar bli klara, har en vecka till på mig att brodera den sista korsetten.

Sista fittingen nr.5

Även denna klänning be godkännd som klar. jag e missnöjd med stängningen så jag ska fråg Sabrina min lärare nästa vecka hur jag kan få det fint.

Sista fittingen nr.4


Idag hade jag fitting på 2 klänningar. Båda fick godkänt och jag har 2 helt klara..Känns så skönt. ska bara sy fast atomatiska knappar på spetsen så det siter fast på kjolen. har försökt i evigheer känns det som att få den att lgga fint på kjolen. Men med tanke på at kjolarna har så mycket volym så är de rätt svårt. Så jag kom övveräns med min lärare och ska sy fast knappar ist.


Klänning nr4. är klar

Har sytt fast stängningen i kjol nr 4. Får drekt inte plats att sy på skrvbordet så golvet blev det.


2 veckor kvar

Nu är det inte mer än 2 veckor kvar till modevisningen. Jag kan inte förstå att dagen som jag väntat på i snart 3 år ska komma. Allt jag kämpat för i 7 månader nu ska verkligen bli sant. Vissa förstår nog inte hur mycket jobb det är bakom en modevisning. Först ska kollektionen skapas, flertal teckningar ritades i september för att sen välja ut 5st som skulle sys upp. Det är inte det lättaste att välja 5 utan mer än 20st. Så klart jag vil sy upp alla. Men jag är nöjd med dom jag valde. Bytte ut 2 st på vägen. Dom kändes inte rätt. Så jag bytte ut en lång klänning till en barn klänning och en kort till en annan modell. Dels p.g.a ekonomin. Hade aldrig trott att jag skulle behöva spendera så mycket pengar som jag gjort. Det är ett under att jag överlevt på pengarna som jag hade.
Varje klänning har mer eller mindre 100meter tyll. Vilket man inte kan tro men med alla lager på kjolarna rundas det upp hela tiden. Jag hittade inte mjuk tyll i rosa så det har jag färgat själv av tyll jag hade hemma i vitt. Oftas går det inte att färga tyll men jag är glad att det gick. Vad skulle jag annars gjort. Vitt skulle precis inte passa in under spetsen.
Vill så gärna sälja kollektionen innan jag åker hem. Både för att jag inte kommer kunna ta hem den, kommer bli rätt svårt och sen behöver jag pengarna. Om den säljs kan jag leva lyx liv ett tag. Få tillbka pengarna för tyger + alla timmar som jag arbetat på den. Kollektionen kommer inte bli billig för den som köper den. Endast tygerna är ett 5 siffrigt belop och arbetet på den bir det nog ett 6 siffrigt belop som jag får tillbaka.
Men frågan är om hur jag känner mig efteråt. Visst kommer jag vara super glad att jag gjort det och nära och kära kommer ner för att stötta mitt arbete. Men kommer kännas trist att det är över. Det är ju endast en månad kvar i skolan nu och sen hem till Sverige. Blir nog att börja om på en ny kollektion men då vardagskläder denna gång för omväxlingens skull. Kanske blir lite kläder till vännerna med.
Nu ska jag sy klart släpet på klänning nr 4. Har fitting imorgon på 2 av klänningarna. sista fittingen, sen nästa vecka tar jag den sista klänningen. saknar stängningen och broderi. Men om allt går som det borde är jag klar med det på söndag.

Korsett nr 4. Klar med broderi!!!

Denna korsett är nog den jag lagt ner mest tid på. Suttit i snart en vecka dygnet runt. Sydde fast dom sista nyss. Är så glad att den är klar. Trodde aldrig att jag skue bli klar med denna. men jag höl min dedline med en dag..weii. Så nu ska jag sy fast stängningen i kjolen oc i konstruktions kjolen så är denna klänning reda för fitting på onsdag.
Senare ikväll ska jag börja brodera på den 5:e och sista korsetten. Ska försöka att få klart den tills på söndag. Om jag hinner de kan jag a det lugn i en hel vecka innan den fitting den 19 april. Kan inte sy fast stängningen på korsetterns förrän då. Måste anpassa mig efter modellerna jag ska ha.

Sista tillbehören till kollektionen

 

Sista tillbehören som jag köpte i fredags till kollektionen. 

 

  • Stängning 3m vit + 4 m svart.
  • Olja till symaskinen
  • Atomatiska knappar till kjolarna
  • Sprättare och pinsett, 2 i ett.

 

Den vita stängningen färgade jag halva rosa till tyllkjolarna medans halva

 ska vara vit till konstruktions kjolarna under.


Flyttångest? Eller bara uppspelt för vad som kommer komma?

Håller nu på mer eller mindre varje dag att rensa lite smått på rummet. Slängde en hel soppåse med kläder idag. Sånt som jag inte använt på väldigt länge och sånt som jag inte kommer använda p.g.a ny stil.
Känns konstigt att lämna ett sånt underbart land för att flytta hem till Sverige. Speciellt med tanke på att jag bott i Italien mer eller mindre sen 2005.
Men om mindre än 2 månader nu är det dax att säga hej då till Italien för dess underbara år och flytta hem till flickrummet i Östersund för en månad. Sen blir det till att packa mina saker igen för att flytta och börja ett helt nytt liv i juli.

Bye bye blonde hair

Idag fick jag ett ryck att jag ville göra en förändring. Less på allt pluggande och bara få ta hand om mig själv. Bokade in en tid hos frisören imorse. Det blev en stor förändring men det är fortfarande ljust. Lite ovant med tanke på att jag var så ljus blond innan. Kommer ta ett tag att vänja mig vid att vara brunett. Sån härlig färg till sommaren.

1 april bjuder på allt möjligt här i florens

Idag har det varit lite blandat. Gick först still skolan för att skriva ut uppsatsen. Sen mötte jag upp Giz, Lynn och Neira för en snabb lunch på Za Za. Aldrig varit där förrut men det var mysigt. Började dock regna.
När jag kom hem fick jag mig en fin övveraskning. Du gjorde min dag bättre. Kärlek!
Som sagt vädret i Italien vet man aldrig hur det kommer bli. Även om solen skiner så kan det komma en skur med regn lite då och då. Men nyss när jag tittade ut genom fönstret kom det hagel.
Här kommer lite fler bilder från gårdagen i Siena.
      

En dag i Siena

Idag har jag haft en jätte mysig dag i Siena. Blev en tidig upp stigning utan mycket sömn. Gick över till Magda för att sen gå vidare till tågstationen. Väl framme i Siena blev vi lite lost. Tog hissen ner till undergjorden och vips så var bussen man tog in till centrum där. Vi vandrade runt på dom småa gatorna utan karta, men vi han se alt vi ville och massa fina bilder kom vi hem med. Kommer fler bilder imorgon. Nu blir det dax för sängen för har nåra ärenden som jag måste göra imorgon.

Blåste gjorde det en hel del. 


RSS 2.0