Uppsats om H&M:s utveckling genom åren

Ja, då har jag suttit mest hela dagen och letat information om ekonomi om H&M. Även fortsatt att skriva lite på uppsatsen. Börjar få lite panik över den. 5000-7000 ord ska den vara på och den ska vara klar senast 19 mars. hur ska detta gå. Men som sagt tar det som det kommer och lägger inte ner mer än nödvändigt med tid på den. Lägger ner allt till kollektionen mer värd för mig än ett skrivet arbete som inte kommer till någon nytta i framtiden. Även fast jag tycker det är super intressant historian om H&M:s utveckling genom åren och så.


Fendi Spring - Ready-To-wear 2010

Det är säsongen stripig tyg, elfenben och Ecru, off-pasteller, och nötta kanter. På Fendi, allt som var på gång, med en tillsats parisiska underkläder twist. Det såg ut som om Karl Lagerfeld hade dragit ur sitt franska ordförråd för att kunna göra en kräm silke höghalsad playsuit (del klassisk blus, del Romper) och en prickad tyll shirt med Frilled triangel behå under. Lyckligtvis gjorde det inte glida helt i klichéer boudoir (hypersexy är inte på humör). Det är på grund av den mer grovt tillyxade-element-säga, ett ljusblått linne sarong, svepte som en enkel rå-edged tyg runt kroppen och den otroligt lyxiga Fendi hantverk.




         

   


Korsett till brudklänning nr. 3

Har hunnit sy halva korsetten till klänning nr 3. Den med blommerna. Har suttit och sytt fast kanalerna och sedan stoppat i boningen. Men kännde att det får räcka för idag. Fortsätter imorgon med att sy fast tyllen och sen sy fast dom svarta kanalerna.






Dagens outfit 29/1-10


Skjorta - Ny Inköpt!
Leggings - Bikbok


Spets på korsett, inte det lättaste

Igår satt jag hela lektionen mest och försökte få till spetsen på korsetten. Vilket inte gick så bra. Problemet kom när det ska gå över kjolen. Så på tisdag kommer det en dam och ska hjälpa mig att få till spetsen vilket känns bra. Så vet jag till dom andra korsetterna hur jag ska göra. Alltid svårt på den första innan man får häng på det.





Dagens outfit 28/1-10


Linne - Gina Tricot
Tröja - Zara
Hello Kitty converse


Fitting nr.4

Idag hade jag fitting på 2 klänningar. Använde samma korsett till båda kjolarna.
Ska göra lite små ändringar sen så börjar första klänningen bli helt klar. Då återstår bara 4st.
Just nu håller jag på med att fundera ut hur jag ska sätta fast spetsen eftersom den kommer vara i en hel del och ingen sömnad. kommer bli klurigt men ska nog kunnas ordnas. Bilder kommer på det kommer till veckan.



























Dagens outfit 27/1-10



Jacka - H&M
Klänning - American apperal
Stövlar - Skopunkten


Fitting nr 4 på G imorgon

Idag har jag klippt ut den rosa tyllen till kjolen. Tog hela dagen att klippa och sy ihop kjolen. Vilket jag var tvungen att göra för imorgon ska jag ha fitting på klänningen med korsetten till.



Den blir bara större och större.





Väl på dockan, jag som trodde från början att tyll är ju inte så tungt men med 90 meter på denna kjol blir det ex antal kilon. Jag tycker synd om modellerna som kommer bära mina klänningar till modevisningen.



Satte dig korsetten med för att se helheten. Men korsetten är inte klar, det ska på borders och sen spets.





Jag i arbete. Fluffa till och rätta till alla lager på kjolen.



Äntligen är allt på plats.


Dagens outfit 26/1-10



T-shirt - Ny Inköpt!
Kofta/Tröja - Ny Inköpt!
Jeans leggings - Bikbok


Me and my crew



Hittade denna söta bild i en tidning nyss.


Dagens Outfit 25/1-10



Topp - Ny inköpt!
Jeans - &M
Stövlar


Filmkväll med grannarna

Igår hade jag och mina kära grannar filmkväll. Först blev det Saw 6. om jag ska vara ärlig så är dom inte läskiga. Men äckliga. Får se om det kommer en Saw 7 snart kanske.



Sen blev det en lite mer kärleksfull film..haha The perfect holiday. Det är en julfilm men januari ut funkar sånna filmer med..=)


Korsetten börjar ta form


Igår kväll höll jag på att drapera den rosa tyllen runt korsetten, blev bra så nu ska jag sy fast det på korsetten. ska spänna det lite mer och sen sy fast det för hand. För sen ska jag sy på kanaler i sömmarna så dom kommer inte synas och sen sätta på spets.








Olika rosa nyanser...


Här kommer bilder från tyllen jag färgade igår och några dagar innan. Har som sagt fått lekt mig fram med att få ram rätt färg.



Det är tyger längst till höger som jag kommer annvända. igår färgade jag 2 bitar så jag har 3st som borde räcka till korsetterna.


125 meter tyll



Igår var jag och hämta min beställning på 100 meter rosa tyll. Tidigare under veckan köpte jag 25 meter vit tyll. Det ser mycket ut men om jag har tur räcker det till 2 av klänningarna så att dom blir helt klara. Så jag håller tummarna.

Nu ska jag iväg till Ikea och små shoppa lite.


Färgat tyll idag

Idag efter skolan färgade jag lite mera tyll till korsetterna. Fått till 3 olika nyanser och den sista är det som jag använder. Man får klura ut hur mycket färg man ska hälla i. Men nu vet jag precis hur mycket så jag får baby rosa färg. bild kommer imorgon. tyllen håller på att torka fortfarande.

Det roligaste var i torsdags på lektionen så frågade min lärare vart jag köpt tyget. Jag sa att jag köpte det i ett typ magasin men det var vitt och att jag fått färga det. Han trodde min inte först så han var tvungen att fråga min andra lärare som fick berätta att jag gör det jag måste för min kollektion om det innebär att jag måste färga tyget själv eller om jag måste svälta p.g.a att jag lagt ut mina sista cent på tyg.

Lägger verkligen ner varje euro och varje cent på min kollektion och jag håller tummarna att det blir såld efter modevisningen.


Nina Ricci




I den senaste omgången av Paris-designer musikaliska stolar, Peter Copping-tidigare chef assistent till Marc Jacobs Louis Vuitton-har kommit fram till Nina Ricci, som övergavs nyligen Olivier Theyskens, som i sin tur, inte så länge sedan ersatts Lars Nilsson . Svårt att hålla upp, än mindre få ett grepp om vad detta hus är tänkt att handla om? Absolut. Det finns en fara med så mycket förändringar, att professionella publiken, än mindre kunder, kan förlora viljan att bry sig om ett varumärke. Som förmodligen är anledningen till att beslutet togs att debut Copping samling i salongen ovanför butiken, få det hela i egen regi och gör en samlad ansträngning för att åter sätta varumärket på RYNKAD kvinnlighet Nina Ricci en gång stod för.

     

        



Spring 2010.


Dagens outfit 22/1-10



Klänning - Monki
Skärp - H&M
Skor - Ny Inköpta!


Vilken hatt?



Vilken hatt tycker du är snyggast?


Ska iväg och hämta min beställning






Ska snart börja bege mig mot tygaffären och hämta min beställning jag gjorde förra veckan. 100 meter rosa tyll. Och det trista är att det inte komer räcka alls till mina 5 bröllops klänningar. Så kommer bli tvungen att göra en till beställning lite senare. Men nu i helgen kan jag göra klart det mesta till den största klänningen vilket känns bra och snart börja på klänning nr. 2. Måste ta vara på all tid jag har nu första veckorna för sen kommer jag spender a ex antal timmar med att brodera spetsen på korsetterna. Vilket komer ta några veckor..haha Men snyggt kommer det bli och High fashion.


Hatt till Modevisningen



Denna snygga hatt hittade jag igår när jag gick runt på stan. Så otroligt snygg. Denna hatt kommer jag ha på mig till modevisningen medans jag kommer göra något liknande till mina klänningar. Så stilren, klassisk, moderna. Kärlek vid första ögonkastet.


korsetten till klänning nr.5

Nu har jag satt igång med korsetten i riktiga tyget till brudklänning nr.5. Igår sydde jag ihop den för hand för att kunna se passformen på manikinen.



Lekte lite med spetsen som kommer va på korsetten. Kommer bli klurigt att sy fast den. Först bas/korsetten, sen tyll på det, sen kanaler i sömnaderna och sen ska spetsen sättas på. Frågade min lärare igår hur jag skulle sätta fast spetsen. Svaret jag fick va att det tar vi när vi kommer dit. Vilket blir till veckan.



Idag sydde jag ihop den på maskinen, satte fast kanalerna till boningen. Så det ni ser på bilden är insidan av korsetten. Så in mot kroppen är det rent och snyggt, även insidan är overlockad och sen kanalerna till boningen så det blir välgjort. Sydde även fast Gros Grain (vet inte vad det heter på Svenska) Det är iaf ett band som man drar så mycket som möjligt i när man syr fast det så att korsetten sitter på plats och inte trillar av med tanke på att kjolarna är så tunga måste jag sy i det.


Dagens outfit 21/1-10



Kofta - Mötevi
T-shirt - H&M
Tyll kjol - Ny Inköpt!


Dagens outfit 20/1-10



Klänning - Ny Inköpt!
Bälte - Ny Inköpt!
Strumpor - Calzedonia
Stövlar


Spring/Vår/Primavera



Våren är snart här och tid för lite shopping. Dessa outfits sattsar jag på i vår.


Bästa inköp för Januari



Kan helt ärligt säga att min nya epilator är en av de bästa jag köpt so far detta år. Slut på vaxning!!!


Balmain Spring 2010 Ready to wear

Christophe Decarnin är mannen på vars glittrande, mycket vadderade axlar vilar framgången för hela den stora marknaden i dess nuvarande form. Det är ett känt fenomen att kostnaden för en enda av sina jackor ($ 9.000 eller däromkring) kunde betala för en hel garderob av Balmain knockoffs tio tonårsflickor, men det gör ingenting, han är het. Hans modeller är brännhet. Och om det han gör är motsatsen till intellektuell, det är också så smart det är samtidigt bränslepåfyllning utgifter ursinnen up-market-och-ner. När det gäller den allmänna paljetter-för-dag trend, Balmain inflytande syns nästan varje vilket håll du noga med att titta i en kedja butik.




           




För våren väckte Decarnin ut en dunk med en no-brainer blockbuster: disco cavewoman går till fronten. Hans armé av fräsande, klev sleek-limbed supergirls ut med stora-axlad, metall-epauletted militär frack. Deras T-shirts var trasig, kula bälten var slängd runt konstnärligt "förstörda", färgade, och hålad jeans eller, ännu mer sensationellt, minut, hypersexed, Raggedy mocka och läder höftskynken (termen "kjol" knappast täcker det). Lappa ihop sjuttiotalet M * A * S * H och tidig Versace chain-post gudinnan-dressing, flyttade showen från kamouflage sequined kamouflage patchworked guld-sequined kamouflage utan flimmer av ironi eller den minsta rädsla för att trampa på politiskt känsliga marken. Vissa tankegångar kommer att fördöma det hållet. Andra kommer att argumentera, enbart på smak skäl, att bära ett bälte med kulor ordnade i ett blommönster eller en militär skjorta med granatsplitter hål fyllas i med guld fläckar är ett sätt förseelse värd tio dagar i Slammer. Och ändå är inget av detta kan ha den minsta inverkan på den skenande framgång Balmain samling.


Dagens outfit 19/1-10



Kavaj
T-Shirt - Ny Inköpt!
Jeans leggings - Ny Inköpta!
Stövlar - Scorett


Byte av Dator

Sitter nu med min Rosa mini dator. Lämnade in den andra datorn för att få Photoshop och Ilustrator CS3. För det jag hade innan var en version äldre och hade inte alla funktioner som jag behövde.

Ska även springa förbi kemtvätten och hämta min vinterjacka som ska stoppas undan. Är som våren hemma i Östersund nu. Värme, sol, vårkläder...Loving it!

Zuhair Murad



Älskar denna klänning som Zuhair Murad har designat.

         

Bröllopsklänningar är en av hans design.


Dagens outfit 18/1-10


Jacka - Ny Inköpt!
T-shirt - H&M
Kjol - Ny inköpt!
Stövlar - Skorett
Pärlörhängen - Ny Inköpta!
Klocka - Jetset
Armband - Snö of Sweden


Matthew Williamson


Chanel inspirerad

 

 

Denna snygga Chanel inspirerade jacka blev min igår när jag var på stan och shoppade.


Kvälls outfiten igår



Kavaj - Ny inköpt!
Linne - bikbok

Paljettshorts - Ny inköpta!
Stövlar - Scorett
Hårrosett - Monki


Dagens outfit 15/1-10

 


T-shirt - Ny färgad.
Klänning - Bikbok
Knästrumpor - H&M
gråa boots
Klocka - Jetset
Mössa - H&M
Armband - Snö of sweden
Ring - Pilgrim


Party at Glamour

Ja, idag blir det utgång med vännerna här i Florens. Sista utgången innan skolan drar igång på måndag med fullspäckat schema..Lite panik men det kommer gå bra, långa nätter lite sömn till Maj. Det är ju som en vardag här i Florens..haha Men som sagt sista terminen och dax att ge järnet. Har verkligen inte tid att slappa.



Snart ska jag iväg och beställa min spets till korsetterna, vill nästa inte göra det med tanke på hur mycket pengar som kommer försvinna från kontot mitt. Men i slutändan är det värt det. Ser mina klänningar framför mig och dom kommer bli någon man inte glömmer i första hand..=) Sen är det bara att gå ut på marknaden och sälja dom.

Leggings eller Treggings



Som alla vet är leggings och Treggings en av dom största trenderna.
Men frågan är vad föredrar du - Leggings eller Treggings?


Vår/Sommar trender 2010

Markerad midja
Midjan fortsätter att framhäva de kvinnliga formerna. Byxor med markerad midja, eller bälten och skärp i alla färger och tjocklekar i kjol- och klänningsmidjan, ger den rätta silhuetten.

Extremt urringat
I vår ser vi både asymmetriska, detaljrika och djupa urringningar som i många fall når ända ned till naveln. Vardagsstyla med en spetstopp under, eller - om du vågar - ingenting! Hollywoodtejp rekommenderas om du vill undvika nip- slip.

Trosshorts
Hotpantsen har krupit upp och liknar nu mer trosor än shorts. Inspireras av Lady Gaga, och skäms inte även om du visar mer än bara ben!

Draperat
Konstfullt grekiskt inspirerade draperingar syns på både kjolar och klänningar, i vårens och sommarens båda längder: mini och maxi.

                                                                                    





   







Mönster och tryck
Blommor, ränder, prickar, batik. Abstrakta, färgstarka och djärva mönster - alla har de synts på catwalken inför våren; och vi hittar dem på allt från kjolar till toppar. Många designers har influerats av Afrika. Nytt för i år är mönstrade byxor som kommer stort - matchas bäst med en för övrigt enfärgad och enkel outfit.

Feminint
Även om de senaste säsongernas tuffa och sexiga mode delvis hänger kvar, kommer nu en ny mer feminin och mjuk trend. Materialen är tunna och transparenta. Detaljer som volanger, spets och rosetter gör plaggen flitigt flickiga och syns även som håraccessoarer. Färgaskalan går i nude och pastell. Romantiska underkläder bärs som klänningar, och babydollmodet gör comeback.

Jumpsuits & playsuits
Retro- trenden med shorts/byxor och topp i ett håller i sig; och erbjuder fler möjligheter än man kanske kan tro. Från avslappnade playsuits med strandkänsla till eleganta jumpsuits i lyxiga material med ena axeln bar, djupa v- ringningar eller axelbandslösa. Matchas med boyfriend blazer, höga klackar och ett skärp i midjan.

Läder
Det hårda, rockiga modet får ge vika för lädertunikor, krigsmålning och detaljer i metall och trä. MC- jackan från förra året hänger kvar, fast utan ärmar. Shorts, byxor och korta kjolar i skinn syns fortfarande i svart, men framför allt i ljusa färger.



Dagens oufit 13/1-10



Denim skjorta från Gina Tricot - NY inköpt
T-shirt, Dita Von Teese - Ny färg efter tvättning.
Leggins från Bik bok
Klocka från ur&penn - Ny inköpt
Armband från Snö of sweden


Victoria´s secret fashion show



Enbart av att kolla på en annan designers modevisning så kan man skapa så mycket själv av ideerna man får. Även fast jag inte designar underkläder för tillfället så får jag hur mycket inspiration som helst till att skapa nya kläder.

         

Älskar dessa fyra outfits.


Det händer alla minst en gång i livet



Då har man gjort det för första gången, råkat färga hela tvätten i en och samma färg. Inte för att jag klagar eftersom hela min tvätt blev rosa. Tvättade ljusa kläder och stoppade i ett par rosa ballerina skor som jag tvättat förut men tydligen har dom blivit tvättade för ofta så dom gick sönder och färgade hela tvätten babyrosa. Så nu har jag satt igång tvätten igen för att få bort allt ludd som skapades på kläderna.


Denna maskin skulle passa mig perfect..



Kan meddela att denna snygga T-shirt är nu i babyrosa och om jag ska vara ärlig så e den fortfarande lika snygg.


Korsett till brudklänning nr. 3



       

Denna korsett är en prototyp som jag gjorde förra terminen för att se hur det kommer se ut när jag gör i det riktiga tyget. Ska börja smått nu i veckan och göra korsetten till brudklänning nr.5.




3 favoriter

Älskar dessa tre outfitsen. Rosa/Svart/Vitt är så snyggt ihop.






Bik Bok outfit



Två söta outfits till samma jacka.


Project black Book



I vår kommer ni kunna se samarbete med den yngsta designer genom tiderna på H&M. Andre Lorenz Stock ligger bakom t-shirtmärket Black Book och är endast 18 år.


Mys hörna



Har varit produktiv idag och fixat lite på rummet. Flyttade om lite så jag fick en mys hörna. och självklart går skalan i rosa och cream.

Har självklart lämnat mina fina meddelanden på väggen som Magda hade så kul i höstan att skriva och sätta upp. Rena rama konstverket. =)

När nästa del av rummet är klart kommer bilder.


Shoes Shoes Shoes

Här kommer dom sista skorna jag shoppade i skåne. älskar dom, så snygg design och är super sköna.
Love shoes, makes my life so wounderful.


"You have to make a woman fall in love with your clothes."

Oscar de la Renta







Hösten 2010 kommer ni kunna se dessa otroligt fina klänningar hos Oscar de la Renta.


Chanel pre fall 2010



      

Hur ofta en stad spelar faktiskt en ledande roll i en modevisning? Det hände i Shanghai, där den spektakulära tjugoförsta-talet skyline och myllrande vattnet-komplett med kalejdoskopisk neon, Jetsons-meets-Blade Runner torn, osannolika glittrande disco-boll installationer telekommunikation, och snabbrörliga fritidsbåtar, pråmar och bogserbåtar-blev levande, flyttar bakgrund till Chanel i Paris-Shanghai före-faller landningsbana. Som tusen gäster satt på ett mörkt ponton förtöjd i Huangpu River, modeller varierade fram och tillbaka framför en genomskinlig vägg, så snabbt, smutsiga, visuellt spännande städer Nightscape blev, som Karl Lagerfeld uttryckte det, "apparaten."


Dagens shopping



Idag tog jag och Fridi en promenad in till stan för att kolla rean. Hittade 2 saker på hm som var ämnade åt mig.
En rosa halsduk 5 euro som matchar min mössa som jag köpte förra året. Sen en (data) väska till min stora data. har letat som en galning nu i jul att hitta en fin väska till den. Har en stor data väska men vill ha ett fodral och det hittade jag idag på hm. 10 euro var som taget.


Dagens mode


Shoe crazy



Jag får aldrig nog med att köpa skor. Det är nästan värra än med att shoppa kläder faktiskt. Tror jag har runt 40-50 par här nere i Florens och sen runt 20 par hemma skulle jag tro. Hur har det kunnat blivit så här många på senaste året/åren?

 

Men som sagt älskar man mode så är det väldigt svårt att stå emot.


Bobby´s extreme styling serie



För några dagar sedan gick jag in på Kicks och såg Bobby´s extreme styling serie. Först tänkte jag inte alls köpa det men sen bestämde jag mig för att iaf pröva. Dom ligger nu i ett packet på väg ner till mig i Florens. Så än har jag inte prövat om det är bra eller inte.


Scherlock Holmes

I måndags var jag och älsklingen in till Malmö så jag kunde få shoppa och fick även se lite sevärdigheter som finns i fina Malmö. När det börja bli mörkt bestämde vi oss för att åka till Entre Malmö och spela bowling för att sedan gå på bio och se Scherlock Holmes som min älskling tjatat om i flera dagar..=)



I ett dynamiskt nytt porträtt av Conan Doyles berömda karaktär “Sherlock Holmes” får vi följa Holmes och hans partner Watson på sitt senast äventyr där de avslöjar sina färdigheter i att slåss lika dödligt som deras legendariska intellekt. Holmes kommer att slåss som aldrig förr för att ta fast en ny nemesis i en dödlig intrig som kan förstöra hela landet.


Själv var jag inte så intresserad att se filmen, men nu i efterhand tyckte jag den var bra. Så jag är glad att vi gick och såg den.


Elsas mode



Denna bok införskaffade jag mig nu vid nyår. Har börjat läst lite ur den och älskar den redan. Kan knappt vänta tills jag hunnit längre in i boken.


Nyår´s outfit



Här kommer Nyår´s outfiten.

Klänningen från H&M
Även skärpet från H&M
Pärlhandsband, present från F, Snö of sweden.
Knähöga stövlar.


Tillbaka i Florens

Ja, då var man tillbaka i Florens för sista gången. Sista terminen sen är jag färdig utbildad och redo att jobba.
Nu under jul och nyår har jag haft det helt underbart. Umgåts med mina kära vänner i Ösd. inte för att jag var hemma så länge. Sen firat jul med familjen och släkten. Och vidare ner till Skåne till älsklingen och fira nyår.

Har hunnit med så mycket dom sista dagarna i skåne, Tripp till Helsingborg, Malmö för shopping, bio och bowling. Middagar med wii spel som jag överklassade dom andra på..=) Och mycket mer.


     


  

Lite bilder från Malmö.


En dag i Malmö

Denna klocka blev min idag fast i baby rosa. Kunde inte hålla mig längre från att köpa den. Även fast den är i plastt med strass så är den så snygg. Priset var inte att diskutera ens. Även en mysdress från Gina Tricot blev min idag. Inte den färg jag velat men det är slutsålt i hela landet ser det ut som.
I em åkte jag och F in till Malmö så jag kunde få shoppa lite och se Malmö, blev en cider på O´learys innan vi mötte upp F:s föräldrar och vi gick vidare till restaurangen som vi skulle äta på. Så god mat som erbjöds. Är fortfarande mätt.
Nu ska vi avsluta kvällen med mys framför Tv:n.
p.s: Bilder kommer komma när jag är tillbaka i Florens. Har inte riktigt tid att sitta framför datan, vill helst umgås med älsklingen så mycket som möjligt.

RSS 2.0