My thesis is finished

Äntligen är min uppsats klar. 5000 ord om H&M och deras väg till framgången. Det var varit väldgt intressant att läsa om deras framgång. Från när Erling Persson öppnade Hennes 1947. Och nu mer än 50 år är H&M en av dom största låg pris affärer. Kommer lägga upp lite av min uppsats senare för er som är inresserad av H&M som affär.
Nu ska jag sova några timmar så jag kommer upp till att jag ska ta tåget till Siena.
Ni får alla ha en trevlig dag imorgo så uppdaterar jag när jag kommer hem.

Pärlor i tangentbordet?

Nu dessa dagar när jag broderat så mycket så hoppar vissa pärlor ur min hand. Har upptäckt att en del hamnat i mitt tangentbord. Hur ska jag kunna få bort dom? Som tur är så är det bara en pärla som verkligen fastnat under en tangent. Och det är del knappen vilket jag inte använder så ofta. 

Siena

Som det ser ut nu så lutar det mot en resa till Siena imorgon. En dagsutflygt med Magi. Ska bli skönt att få släppa skolan för några timmar och njuta av vad Toscana har att erbjuda ist.
Gick förbi studion idag och visade bilderna på fittingen som jag hade i lördags. Och även hämtade sista klänningen så jag kan sy fast stängningen på den. 
Åter till broderi ett tag för att senare ikväll baka bröd och jobba med uppsatsen.

La Carraia - Gelato

Ännu en vacker vår dag i Florens. Kunde inte motstå att gå till La Carraia med Magi och köpa mig en gelato. Har hittat 2 nya favoriter. Jordgubb och crema. Vi satte oss på bron med utsickt över staden.
Resten av dagen har jag broderat. Har broderat 1/3 klar nu. Dedline blir tills nästa vecka på tisdag.
Det var meningen att jag och Antonio skulle åka iväg till Ingromarket, men han vaknade för sent. Boka om det tills på torsdag.

Smycken till modevisingen

Fick precis dessa två bilder från Maria Teresa som gör min tiaror till modevisningen. Det kommer sitta svarta diamanter i luckorna. Den första hon gjorde var verkligen inte min stil, så jag berätade vad jag letade efter och då gjorde hon denna. Tiffany/Chanel stil. Jag älskar den så mycke. Ser verkligen framför mig när den är klar och tillsammans med min kollektion.

 


14 timmar av brodering

Känner att det börjar räcka för idag med att brodera. Suttit 14 timmar i sträck med att brodera. Men jag ser framstegen och det är det som räcknas. Det gäller bara att jag sätter mig ner en hel dag och broderar så går det mycket snabbare. Den 4 korsetten börjar snart bli klar. En hel dag till sen så. Sen så är det bara en kvar. Börjar se slutet nu. Fortfarande massa timmar kvar men känns som att jag kommer bli klar nästa vecka med allt, men då gäller det att jag fortsätter i den takt jag kör nu. 
Har påsklov denna vecka och tjänar in massa tid att jobba med kollektionen. Även fast jag är sjukt less på allt arbete som krävs. Jag ångrar ingenting, skulle göra om det dagen efter modevisningen igen. Detta är min dröm och jag kommer kämpa allt för att göra det.

Olika slags bloggar

Jag läser rätt många bloggar, helst bloggar som har en mening. Har inte direkt någon favorit. Finns så många dåliga bloggar att man inte får ut något av dom. Visst, jag erkänner att jag läser tex Kissies, men att snacka skit om andra personer och tror att man är guds barn. Det funkar inte riktigt så i livet. 
Kandee´s blogg gillar jag. En blogg grundad på det man brinner för i livet. Har själv ett linne från hennes design och älskar det. Kommer beställa fler till sommaren. Fler bloggar som hennes och mindre bloggar med bara massa klagomål i. Ingen vill höra om dina problem. Ta tag  livet och börja se det possitiva i livet. Finns så mycket man ska vara glad för att man har. Finns inte tid med att bara klaga och kasta skit på andra.

Marknadsföring av min kollektion

Nu i veckan ska jag gå runt lite i Florens bröllops affärer och marknadsföra min kollektion. Först och främst kommer det bli Atelje Aimee som jag ska bjuda in till modevisningen den 22 april. Sen ska jag skicka ut inbjudningar till affärerna utanför. 
Min design på min kollektion passar vädigt bra in på Atelje Aimee här i Florens. Så håll tummarna att min kollektion kommer bli såld.
Jag kommer ju inte kunna ta hem den till sverige direkt men tanke på att klänniingarna är så stora. Och om jag får den såld kommer det bidra till mitt nya liv.

Rösta på min bikini design på nelly.com

Rösta på min bikini design

  

För lite sömn

Alla vet om att för lite sömn inte är bra för kroppen. Men om man inte har något val, då finns det inte så mycket man kan göra åt det. Har nu i 7 månader haft för ite sömn om nu har det tagit ut sin rätt. Har fått en inflamation i ögat. Inte det roligast, ont gör det och inget jag kan göra. Det är rätt svullet men försöker så gott jag kan att rengöra det och hoppas att det försvinner dom här närmsta dagarna.
Nu åter står endast 21 dagar kvar, sen kanske jag kan få nån timme extra att sova, men jag hoppas inte på för mycket dessa dagar. Men som sagt om 2 månader är allt över och jag kan ta en väförtjänt semeser i några dagar innan jag börjar det nya livet. Flytten hem, jobb, flytt till en ny lägenhet. Händer mycket detta år.
Nu ska jag njuta av värmen här i Florens och brodera lite och kolla på film. En perfekt söndag vill jag påstå.

Fyra favoriter

Dessa fyra favoriter har jag hittat från Elie Saab

Det vackraste jag vet



Det vackraste jag vet
Är att se dig
När du sover
Här råder stilla frid
Och jag glömmer både rum och tid
Du ligger här bredvid
Och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig
Är det vackraste för mig

Så sagolikt det är
Att se morgondimman lätta
När mörkret sakta flyr
Och att se hur dagen åter gryr
En kylig morgonbris
Sakta sveper, genom rummet
Jag kryper tätt intill
Lycklig för att du finns till

Stunder av stillhet
Ett ögonblick av ro ibland
Stunder av lycka
Att bara ha varandra

Det är en rikedom
Att få älska, och att älskas
Vår kärleks varsamhet
Är det vackraste jag vet

Det vackraste som finns
Är att vara
Någon nära
När månen lyser klart
Över skog och mark så underbart
Du ligger här bredvid
Och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig
Är det vackraste för mig

Stunder av stillhet
Ett ögonblick av ro ibland
Stunder av lycka
Att bara ha varann

Det är en rikedom
Att få älska, och att älskas
Vår kärleks sårbarhet
Är det vackraste jag vet

Du ligger här bredvid
Och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig
Är det vackraste för mig

Fitting på barn klänningen

Hade nyss fittin på barnklänningen. Den passade perfekt så nu kan jag sy fast stängningen för att sen sy fast alla blommor på kjolen. Har nte kunnat göra det förrän jag sytt fast stängningen. Blir rätt svårt annars. Frågan är om jag ska med eller utan tiaran. Tyckte det blev lite väl prinsess liks med tiaran. Men jag får se, ska fundera lite om det blir med eer utan. Vad tycker ni passar?

 


Bokat resa till Köpenhamn

Bokde nyss en resa till Köpenhamn i maj. Längtar så mycket.

Are they not beautiful or what

Dessa snygga skor köpte jag i Malmö nu när jag var där i julas. Kärlek vid första ögonkastet vill jag säga.
 Snygg design och bekväma med 12cm klack.

Paljettklänning

Denna klänning ska bort från min garderob. Tycker att den inte riktigt passar min stil. Använd endast 1 gång. 

Jag säljer den för 200kr. Om ni är intresserade hör av er.

 


Ny kategori

Tänkte att det börjar bli dax att rensa lite bland mina kläder och skor. Kommer läga upp lite då och då i den nya kategorin Garderob rensning, så om ni är intresserade så är det bara att höra av er så ordnar vi det.

Tar och packar ner vinter kläderna

Nu kan jag börja packa ner vinterkläderna och ta fram alla fina sommarkläder som ligger undangömda. På dagarna är det runt 20 grader och sol och ingen jacka behövs. Äntligen har värmen kommit för att stanna ett tag. Helgen bjuder på runt 20 grader och det mesta sol.
Man blir verkligen sugen att åka till havet nu.

Visst e barn klänningen söt

Nu är hela korsetten färdig broderad. Så nu måste jag vänta tills på måndag innan jag kan sy fast stängningen och sen sy fast resten av blommorna.

Vad tycker ni om kläningen, visst e den söt!

Spring 2010

Kickade in på style.com. Hittade dessa fyra favoriter som jag gärna hade velat ha på min sko hylla. Skorna från D&G och Lanvin är mina absoluta favoriter. Loving it!

Barn klänning

Nu har jag sytt fat första lagret med blommor. Ska fortsätta senare ikväll. Nu ska jag fortsätta med broderiet så det är klart.

Påsklov till veckan

Nästa vecka börjar vårat påsklov här i Florens. Men har en lektion på tisdagen men får se om jag går, det är inte obligatoriskt. Har smått planerat vad jag ska göra under dessa dagar förrutom att jobba med min kollektion. På måndag blir det en tripp till Ingrommarket och köpa stängning till korsetterna och kjolarna så jag kan sy klart dom. Sen på vägen hem blir det en sväng förbi Ikea. 
Sen har Magda och jag små spanat på någon tripp, har ine så mycket penar kvar, men som hon sa: sista tiden i Florens. Och självklart kan jag ju inte motstå. Vem vet när jag kommer tillbaka. Så det kommer nog bli Bologna kanske över en dag. Har varit där några gåer förrut men aldrig riktigt sett staden.

 

Om jag hade mer tid på mg hade jag självklart bokat en biljett hem till Sverige, kunna lämna massa skolarbete, träffat familj, vänner och pojkvännen. Men jag kommer få en underbar vecka här i Florens med solsken och runt 20 grader. Sen är du ju ändån bara en månad kvar tills jag får träffa mina kära. Har jag klarat av ett år utan att träffa mina nära och kära så skadar en månad till inte så mycket.

 


Strippar skor?

Har idag vart och hämtar skorna till modevisningen. Självklart är det svårt att låta bli att pröva. Vem skulle tro att det är så svårt att gå i 18cm hög klack? Ingen lätt match kan jag säga, kändes som om man skulle vricka fötterna vilken sekund som helst. Är impad på modellerna som kan gå bra i dom.

Flower inspiration by H&M

 

Hittade dessa pärlor på H&M:s hemsida nyss. Dom skulle inte sitta fel nu när våren är kommer i Florens. Kunna sprnga runt med klänningar som ger en inspiration till sommaren som snart kommer.


Nya teckningar till modevisningen

Nu är dom klara. Målade klart dom idag. Har haft problem att ladda upp alla, så dom sista två kommer imorgon eller senare ikväll.

Drömmen är nära nu

Nu är drömmen nära. 2 månader kvar så kommer dagen jag länge väntat på. Den dagen då min 3 åriga mode design utbildning är klar. Den dagen då jag får börja mitt nya liv ute i världen. Den lyckligaste dagen på länge. Då jag kan börja säga att jag är en designer.
Slutet av maj är det dax att bege sig hem till Sverige, börja packa ner mitt liv för 3 år och komma hem till familj och vänner. Trodde aldrig jag skulle säga att jag faktiskt saknar Sverige, men det gör jag lite. Allt är så mycket enklare, lättare och mer säkert.
Mina planer när jag kommer hem är att först och främst träffa vänner som jag inte sätt på väldigt länge, vissa sen i julas och vissa som jag knappt hunnit träffa sen jag flyttade med tanke på att dom inte bor i Östersund. Sen blir det till att leta lägenhet i södra Sverige, vill verkligen inte bo i Östersund, inget som lockar längre. Sen söka jobb på det. Men det jag verkligen ser fram emot är att börja smått med mit egna företag som jag tänkt att börja starta nu i sommar. Försöka komma ut på marknaden med min design. Visst det kommer ta ett tag men med vilja och syrka går allt.
Och på allt detta så kan jag äntligen köpa en chihuahua. Det kommer nog bli till hösten jag kan köpa en sån sötnos. Längtar!!

Barn skor - med eller utan?

Nu i veckan fick jag barnskorna till barnmodellen. Men nu är frågan vad som är finast. Helt svarta som ni ser till vänster eller den till höger med små rosa blommor på?
Får se nästa lördag vad som passar bäst till klänningen, det meste beror på om det kommer bli svarta eller rosa strumpbyxor.

Final figurinos

Här kommer mina slutgiltiga figurinos till kollektionen. Dom är dock inte klara. Pantone pennorna tog slut så jg ska göra klart dom med spetsen och hudfärgen på lektionen på måndag.

Bilderna ger inte rätt färg på klänningarna. 


Hissar och dissar

Hissarna går till:
Chanel
    
Elie Sabb, Jenny Packham, Vera Wang
Chanel
    
Tom Ford, Moniue lhuillier, Armani Privé
Salvatore Ferragamo
    
Oscar de la renta, Elie Saab, Calvin Klein
Versace
Donna Karen
Och dissarna går till:
Reem Acra
Christian Dior

The truth aboute me

Namn: Marie Helena Johansson
Piercingar: Inte länge, dom 2 som jag hade tog jag ut för nått år sedan.
Tatueringar: Har en som betyder väldigt mycket för mig. Den andra kommer till sommaren.
Hårfärg: Blond
Motto: Trends may come and go style s forever
Kär? Ja, det är jag
Önskar du at du bodde någon annan stans? Förtillfället trivs jag väldigt bra här i Florens, men efter 3 år känner jag att jg vill flytta och bo någon annanstans. Men blir om 2 månader när skolan är över.
Vilket shampoo använder du? Bobbys
Vilken parfym använder du? D&G
Senaste:
Filmen du hyrde? Hyr aldrig film
Filmen du köpte? Kommer verkligen inte ihåg, var flera år sen.
Låten du hörde? Lady Gaga ft Beyonce - Videophone
Låten du laddar ner? Lady Gagas senaste album tror jag
Personen du ringde? Angelina
Personen som ringde dig? Älsklingen
Person du tänkte på? Min älskling
Har du någonsin:
Gråtit över en pojke? Ja, när jag var tvungen att åka iväg och lämna personen jag älskar
Träffat någon från internet IRL? Ja, 2 gånger. Beatrice som jag träffade i Castiglione della pescaia och 2 super gulliga tjejer i Milano.
Ljugit för någon? Endast små vita lögner annars berättar jag sanningen man kommer längre i livte på det.
Blivit arresterad? Ne, aldrig
Varit i slagsmål? Nej, är ingen aggresiv tjej.

Antal
Gånger du varit kär? Riktigt kär är det väl 3 gånger.
Gånger dit hjärta brustigt?  vet inte, nt så många gånger
Hjärtat brustet pgv dig? Min vän i Milano som fortfarande är kär i mig.
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Oj, det är verkligen inte många. med tanke på att jag inte bott i sverige sen 2005.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Rätt många gånger, mest från när jag tävlade i skidor.

Senaste
Boken du läste? Elsas mode
Person du fick e-mail från? F
Person du fick brev av? Mormor och packet av mamma igår
Person du fick sms av? F
Gången hela din famlj åt middag tillsammans? I julas när jag var hemma.
Saken du köpte? en pantone penna igår


Vad har du gjort idag? Inte så mycket eftersom jag nyss klev upp.
Brukar du svära mycket? Nästan aldrig.
När kliver du upp på morgonen? 06.40 dom flesta av dagarna
Vad har du på dig? Min mjukisdress från gina tricot
Är du glad nu? Ja, det är jag. Har alltid ett leende på läpparna
Land du vill besöka? USA,Spanien och Frankrike står högst på listan nu.

Shoppingvanor:
Hur mycket shoppar du på en månad? Det blir rätt mycket, när man pluggar mode kan man ju inte gå med last seson. Om ni förstår..haha
Har du mer skor än kläder? Ne, men väldigt många skor över 50 par här i Florens och några tll hemma  Sverige
Favorit plagg? För tillfället är det nog leggings.
Hat plagg? humm, äger inget som jag aldrig skulle sätta på mig. men finns sakert som jag tycker är fult.

Arbete / utbildning:
Jobbar du eller pluggar du? Ja pluggar mode design. Sista termine av 3 års utbildning
Vad vill du bli? Mode designer, starta mitt eget företag
Trivs du med ditt jobb/utbildning? jag trivs jätte bra. Kommer aldrig ångra att jag flyttade till Italien och började plugga mode. Det har gett mig mer energi på livet.

Boende:
Lägenhet eller hus? Lägenhet nu men skulle nog kunna säga att det är ett hus. 4 våningar.
Framtidplaner om boende? Till sommaren blir det södra sverige men efter det får jag se vart det blir.
Litet eller jätte stort? Drömboende? Drömboendet är ett stort hus med egen studio.

Lite allt möjligt:
Har du barn? Inte än.
Älskar du någon? Ja, det gör jag
Betyder din familj mycket för dig? Min famlj betyder jätte mycket för mig. Dom stöttar mig i alla mina val här i livet.
Vad är det för väder hos dig? Just nu skiner solen och det är nog runt 18 grader ute.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja, det tror jag. Varit med om det 2 gånger i livet.
Sommarplaner? Flytta hem till Sverige och denna gång mer än en månad. Stannar nog ett år eller så. Fast det bror på jobb erbjudnden också. Vem vet jag kanske är ute i världen fortare än vad a vet.
Längtar du mest efter just nu? Modevisningen den 22 april. och min familj, vänner och pojkvän.


Dagens humör? På topp
Dagens mående? Även det på topp, fast trött
Dagens borde? Sy klart barnklänningen, ska pröva den nästa helg.
Dagens frisyr? Utsläppt
Dagens klädsel? För tillfället en mysdress men snart åker en klänning på.
Dagens planer? Sy, rensa lite på rummet och skola
Dagens vill ha? Sommar och sol, fast det har vi nästan men runt 30 grader hade inte varit helt fel just nu.
Dagens längtan? Efter nära och kära. 30 dagar kvar
Dagens fundering? Hur jag ska kunna få hem alla mina saker till Sverige
Dagens beroende? Kaffe latte
Dagens tråkigaste? Finns inget tråkigt med idag, det är ju helg snart.
Dagens tidning? Klick som jag fick igår med packetet.
Dagens låt? Lullaby - Bond. Är helt förälskad i den låten.




















Ibland är det inte lätt

Nu när vi är inne på den sista månaden innan modevisningen är det inte så lätt att vara allert varje dag. Den senaste veckan har innebärit 3-5 timmars sömn/natten vilket inte är mycket med tanke på hur mycket jag gör under dagarna. Så idag när jag satt på golvet och sydde fast blommorna på klänning nr.3 så tog jag mig en powernap. Var helt slut i kroppen och huvudet. Kände hur ögonen inte ville hålla sig öppna längre. Sen var jag på G, eller mer vaken..haha
Nu ikväll har jag suttit med mina slutgiltiga figurinos till modevisningen. Dom ska vara inlämnade den 25.
Fick skorna till barn modellen idag, ska göra om modellen på dom lite granna. Nästa lördag blir det dax för final fitting på klänningen till barnet med alla accessoarer och så.

Fitting på klänning nr.2

Detta är första gången jag prövar denna klänning. Men jag måste nog erkänna att denna är det jag gillar minst. Vet inte vad det är men är en magkänsla jag har.

 


Fitting på klänning nr.3

Fram

Bak
Sidan

Fitting på klänning nr.1

Idag hade ja fitting på 3 klänningar. Denna klänning är nr.1. 

Ska endast sy fast spetsen, brodera korsetten och sen sätta stängning på kjolarna.

 

 


Skor Helenis vill ha...

Hittade dessa godbitar alldeles nyss på have2have. Vill så gärna klicka hem dom.

Brudklänning nr.1

Har nu sytt klart sista korsetten, saknas bara spetsen men den får vänta tills i helgen. Denna klänning ska jag pröva imorgon även länning nr.3 efter att jag gjort ändringar på konstruktionen och satt dit nästan alla blommor.

 


Helt slut i kroppen

Är helt slut i kroppen, behöver ny energi men vart ska jag få tag på det? Det ända som finns i mig är att sy, sy och sy. Kollektionen måste vara klar om en månad. Och inte bara det. Har en stor uppsats som ska vara kar om 2 veckor. En kollektion på 20 outfts som ska bli klar om 2 månader. Men det finns inte så många timmar på ett dygn som jag behöver. Sitter uppe sent på nätterna och kliver upp tidigt varje dag för att hinna med. Ge mg mer tmmar på ett dyyn, snälla. Men som sagt om 2 månader är detta över och jag kan sova i minst en vecka utan att behöva oroa mig. Men detta är mode världen, jobb och inge sömn. 
   Som tur är har jag en sån underbar familj, pojkvän och vänner som stöttar mig. Och om en månad kommer familjen och älsklingen ner så jag kan få ny energi. Kunna ta en vecka ledigt nästan och bara umgås, vandra runt mellan florens gator och bara mysa. Så underbart. Detta har jag i mitt sikte vilket ger mig mer energi.
Men nu efter 4 timmars sömn så är det dax att börja sy igen. Är på sista korsetten nu och imorgon har jag fitting. Ska pröva 2 klänningar men ville pröva alla 4 men tack vara personer i min klass som inte är så engagerade så stoppar dom mitt arbete..Blir så arg på sånna personer och är såå glad att jag inte har några personer som drar ner mig med massa skit.

Bröllops klänning nr.3 KLAR!!!

Äntligen efter ex antal timmar nu i helgen så är denna klar. Eller nästan saknar några enstaka blommor.

Favorit i repris

Till veckan kommer jag pröva alla klänningar på modellen. För alla klänningar är mer eller mindre klara nu saknas endast broderi på 2 korsetter och stängningarna på kjolarna.

Något eget

När man inte hittar det man letar efter får man göra det själv. Letat tiaror över hela florens men inte hittat någon som passar. Har hittat denna i plast men i fel färg. Då tog jag fram nagellack och fixade till den. Visst blev den finare?

Korsett nr.4 - med spets

Jag har nu sytt fast spetsen på korsett nr.4. Så imorgon ska jag börja brodera. Broderade klart korsett nr.2 igår.

Klänning med släp

Nu i helgen ska jag sy fast spetsen på denna korsett så har jag alla klänningar klara förutom en korsett. Vilket känns super bra med tanke på att det bara är 5 veckor kvar nästa vecka till modevisniingen.

Fitting på blomklänningen

Igår hade jag ftting på blomklänningen. Ja gjorde om underkjolen och har nu fått till en bättre konstruktion på den. Äntligen har den formen jag vill ha. Ska göra den mer stadig fram och bak för att det ska stanna.

6 veckor kvar till min dröm

Om mer eller mindre 6 veckor kommer min dröm slå in den dröm jag har väntat ivvrgt på i 3 år nu. Fortfarande mycket jobb kvar men ligger väldigt bra till, tom att jag kan bli klar en veka innan deadline förhopningsvis. 
Ska snart kila iväg till skolan för att sy klart underkjolen till klänning nr.3. Jag hoppas verkligen att boningen kommer räcka för om den gör det så kan jag ha fitting på den klänningen för korsetten är klar. Är bara lite broderi kvar eller 20 tmmar kvar att brodera..haha
Ha en underbar dag...a dopo..Ciao

Vår look

Är så sugen på denna outfit. En söt vit klänning med en svart skin jacka och ett par rosa pumps. Men för ett tag fram över är det slut shoppat på ett tag. Så dessa fina plagg får vänta med att hamna i min garderob.

 


Spets x2

 

Dessa två sets klänningarna fick följa med mg hem från stan idag. Kommer vara perfekta till vår/sommar. Även ett par jeans leggings råkade jag köpa med. Har verkligen inte råd att shoppa som jag gör nu men det är så svårt att låta bli med alla vår/sommar nyheter. 

 


Egen designade kläder

Från och med början på juni kommer jag börja på en mini kollektion och sedan sälja. Kommer smått starta eget till sommaren och ni är alla välkommna att komma med ideér om vad som ska finnas i kollektionen. Eller behöver ni något klädesplagg sytt till ett speciellt tillfälle så syr jag.
 

RSS 2.0